Health CASCADE

Over Health CASCADE

Health CASCADE, een Marie Skłodowska Curie Innovative Training Network (ITN) gesubsidieerd door de Europese Unie (H2020 MSCA; n° 956501), bestaat uit een multidisciplinair team met 15 internationale ‘early-stage researchers’ (ESRs) en een netwerk van vooraanstaande universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven. Het project is opgezet om tegemoet te komen aan de noodzaak een wetenschappelijk verantwoorde methodologie te creëren voor de ondersteuning van ‘cocreatie’ en dit op zo’n manier vorm te geven dat het een effectief hulpmiddel is om problemen in de volksgezondheid aan te pakken. Via het EU Joint Doctoral Programme ondersteunt Health CASCADE een cohort aan zeer getrainde onderzoekers om principes, vernieuwende hulpmiddelen en technologieën te produceren voor het omvormen van cocreatie van een overmatig gebruikt concept in een effectieve methodologie binnen complex volksgezondheidsonderzoek.

Kortom, door het samenbrengen van een gevarieerde groep burgers, academici, bedrijven en andere organisaties kan dit project gecocreëerde oplossingen voortbrengen die belangrijk zijn voor het aanpakken van moderne volksgezondheidsproblemen voor onderbelichte groepen in de samenleving.

Het project is officieel van start gegaan op 1 september 2021 en loopt door tot 2025. Het Amsterdam UMC is een van de beneficiaries van het Health CASCADE-project en vormt de basis voor het onderzoek van 3 van in totaal 15 ESRs. ESR1 is Katrina Messiha en haar onderzoek focust zich op principes voor cocreatie in de volksgezondheid die gebaseerd zijn op de theorie. Dit onderzoek is gericht op het ontwikkelen van theoretische kaders voor cocreatie in de volksgezondheid en gezondheidsbevordering, met als uiteindelijke doel om deze kaders in de uiteindelijk te ontwikkelen methodologie van cocreatie op te nemen, gestaafd door wetenschappelijk bewijs. ESR 14, Sara Rachdan, en ESR 15, Kunshan Goh, werken nauw samen. Hun onderzoek focust zich op de cocreatie van de stedelijke omgeving samen met de jeugd in Amsterdam. Samen passen ze bewezen effectieve werkwijzen toe om activiteitstimulerende omgevingen te cocreëren met de belangrijkste betrokkenen in de gemeenschap en om de impact van dit werk te evaluëren.

Zie voor meer informatie de website van Health CASCADE.

Sara Rachdan
Mai nieuw

Researchers

Sara Rachdan, MSc.

Kunshan Goh, MSc.

Katrina Messiha, MSc.

Dr. Teatske Altenburg

Prof. Dr. Mai Chin A Paw