Werken bij ons

De sectie Jeugd & Gezondheid biedt verschillende mogelijkheden om bij ons te werken. Ook is het mogelijk om een open sollicitatie te sturen. Mail je cv, motivatiebrief én cijferlijst naar onderstaande contactpersoon en wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons team.

Jasmijn van Heijst, persoonlijk assistent van Prof. Dr. Mai Chin A Paw

j.a.vanheijst@amsterdamumc.nl

Vacatures

Troosten en slapen voor álle ouders in de JGZ

Junior onderzoeker – 24 uur per week – Deadline 31 oktober 2021

Wat ga je doen?

Je gaat onderzoek uitvoeren, samen met het projectteam, naar de implementatie van de Happiest Baby-methode in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en wijkteams van Amsterdam Noordwest en Alkmaar Noord.

Je belangrijkste taken en werkzaamheden zijn:

  • data verzamelen: interviews met ouders en professionals, observaties, zorgdata op wijkniveau
  • werkbeschrijvingen maken en materialen voor ouders en professionals
  • professionals begeleiden tijdens implementatie
  • data analyseren, zowel kwantitatief als kwalitatief
  • contacten onderhouden met het projectteam en de professionals in de wijk
  • wetenschappelijke artikelen schrijven

Bij aanvullende financiering is een verlenging van dit project of een soortgelijk project mogelijk, zodat je kunt promoveren.

Over het project

Veel ouders ervaren de start van ouderschap als zwaar, door slapeloze nachten of huilen van hun baby. In Nederland bereiden we aanstaande ouders nog weinig voor op het huilen, troosten en slapen van hun baby, terwijl dit belangrijk is voor een kansrijke start.

De Happiest Baby-methode is evidence-based en leert (aanstaande) ouders omgaan met huilen, troosten en slapen van hun baby. Ouders leren sensitief te reageren en hun baby troosten in vijf stappen (de vijf S-en). Als ze hun baby kunnen troosten, voelen zij zich meer competent in het omgaan met huil- en slaapproblemen.

Praktijkprofessionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) willen deze methode actief aanbieden aan kwetsbare gezinnen in hun eigen wijk. We willen de methode verder ontwikkelen en een handleiding en scholing voor professionals maken.

De doelstelling van dit project is om samen met kwetsbare gezinnen en professionals de Happiest Baby-methode te implementeren. Verpleegkundigen leren ouders in workshops en individuele consulten waarom baby’s huilen, hoe slaap ontwikkelt en hoe ze hun baby kunnen troosten.

Dit project is gefinancierd door ZonMw en heeft vier fases:

  1. Leren van ouders en professionals over waar zij behoefte aan hebben bij huilen in de eerste maanden
  2. Gezamenlijk plan maken voor ouderworkshops;
  3. Verpleegkundigen en collega’s op het consultatiebureau en in wijkteams voeren dit plan uit in Amsterdam-Noord en Alkmaar;
  4. Onderzoeken hoe dit de ouders ondersteunt bij het omgaan met hun baby.