Werken bij ons

Vacatures

PostDoc onderzoeker/epidemioloog Preventie Overgewicht bij Kinderen

reageer voor 25 juli 2021

Wat ga je doen
De postdoc onderzoeker/epidemioloog helpt mee met het ontwikkelen van effectieve interventies voor de preventie van overgewicht bij kinderen binnen het internationale project ‘GrowH!, Growing up Healthy!’ (https://www.growh.eu/). GrowH! ontwikkelt en test interventies die beter aansluiten bij de doelgroep en daardoor mogelijk effectiever zijn, middels twee benaderingen: 1) Op basis van bestaande longitudinale gegevens wordt de impact van veranderbare risicofactoren berekend en wordt vervolgens bepaald welke interventies in theorie het meest effectief zijn per fase in het jonge leven; 2) Door middel van een participatieve aanpak worden interventies ontwikkeld en geïmplementeerd samen met kinderen en gezinnen. De postdoc onderzoeker werkt aan benadering 1, met longitudinale gegevens van de ABCD-studie. De Amsterdam Born Children and their Development (ABCD) studie is een langdurig onderzoek naar de relatie tussen leefgewoonten en leefomstandigheden van vrouwen tijdens de zwangerschap en de gezondheid van het kind bij de geboorte en op latere leeftijd (www.abcd-studie.nl). Je voert jouw werkzaamheden uit binnen het ABCD-team in samenwerking met onderzoekers van de IDEFICS/I.Family cohort-studie uit Bremen. Je bent verantwoordelijk voor de validatie van een predictiemodel gemaakt in het IDEFICS/I.Family cohort. De resultaten beschrijf je in wetenschappelijke publicaties. Daarnaast geef je MSc en PhD studenten methodologische ondersteuning bij hun data analyses.

Wat we van je verwachten
Je hebt een afgeronde research master in een relevante richting (bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen, psychologie, biomedische wetenschappen) en je bent gepromoveerd of je gaat binnenkort promoveren binnen het vakgebied van de epidemiologie of public health met sterke affiniteit met longitudinale data-analyse, het modelleren van trajectories. Je hebt ervaring met mixed effects modellen/hierarchische modellen in het statistische pakket R. Daarnaast bezit je sterke communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) in het Engels om in internationaal teamverband te kunnen werken en heb je ervaring met het publiceren in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Je hebt affiniteit met jeugd, gezondheid en leefstijl en als persoon ben je nauwkeurig, sociaalvaardig en stressbestendig. Je kunt zelfstandig werken maar ook goed in teamverband.

Waar ga je werken
De functie is ingebed in de afdeling Public and Occupational Health van het Amsterdam UMC, binnen de sectie Child and Adolescent Public Health. Deze sectie richt zich op wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan optimale kansen op het gezond en gelukkig opgroeien van de jeugd. Met dit onderzoek beogen we wetenschappelijke kennis te genereren die kan worden ingezet ter bevordering van de volksgezondheid van jeugd in verschillende settingen (zoals beleid en de jeugdgezondheidszorg).

Meer weten over werken bij AMR? Kijk op https://werkenbijamc.nl/werken-bij-amr/.

Wat we je bieden
Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal 10 CAO UMC).
Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
Wij bieden een contract voor 12 maanden
Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar.
Pensioen wordt opgebouwd bij Be Frank.
Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op https://werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr/.

Amsterdam UMC heeft een open cultuur. Dit betekent dat wij hopen dat iedereen zich welkom voelt bij onze organisatie en dat wij streven naar het bieden van gelijke kansen aan iedereen. Wij nodigen dan ook alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren op deze vacature.

Laten we kennis maken
Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop ‘solliciteren’ op deze pagina.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Tanja Vrijkotte (UHD, projectleider ABCD studie), via t.vrijkotte@amsterdamumc.nl.

Wij zien uit naar onze kennismaking!